title

title
deeply miss youu sayang :*

Lumrah kehidupan

Hello assalamualaikum , Ya Allah lamanya tak bersua kat blogger ni kan ;) 
maaflah cik blogger ni dah masuk matriks .
tak sempat nak menjenguk blogger ni lagi2 nak blogging ^^
ni tengah cuti sem 2 minggu , sabtu ni balik tangkak dah :)
okay the end pasal I . lets talk about the topic .

ape yang I cube maksudkan dengan lumrah kehidupan . 
sebenarnya hati ni nak luahkan semua yang ada di hati . dah banyak kali rasa benda ni . 
rasa ape ? ape lagi kalau bukan suka atau senang cakap 

*Cinta*


Insan yang dirahsiakan nama . 

aku dah lama suka dia . dari dia tegur aku . tak perlu tanya berapa kali
aku rasa cinta ? entahlah malas dah nak ingat benda sebelum ni . benda ini yang menjadi 
"lumrah kehidupan"
meminati seseorang same ada sampai kita sayang atau sesaja suka . tapi untuk kali ini aku tak tahu kenapa aku rasa indah . mungkin orang cakap aku syok sendiri , tapi tak salah aku nak rasa bahagia ? kalau kita tipu orang pun tiada guna sebab hati kita kata kita sayang dia tapi okay straight to the point .

untuk kali ini aku rasa semakin indah .. semakin bahagia walaupun perangai dia bukan sifat atau tiada ciri-ciri yang boleh buat semua orang tergila-gila . malah aku sendiri pelik , dari manakah rasa tu datang walhal yang sebenarnya dia jauh dari ciri-ciri lelaki yang aku nak ? jauh dari sifat lelaki2 yang aku suka dulu , umpama langit dan bumi . semasa dia "zero" aku mula sayang dia , mula ambil berat tentang dia, melakukan banyak perkara untuk dia ,, tetapi sampai satu tahap .
adakah aku buat yang betul untuk dia , adakah semua ni yang terbaik untuk dia . aku nak yang terbaik untuk dia . aku nak lihat kejayaan yang dia kecapi dan itu buat aku bahagia , tapi adakah aku mampu lakukan semua itu ?

itulah CINTA . dia menguasai segala-galanya . sampai aku terfikir
kenapa aku jadi macam ni , kenapa aku berubah ?
kenapa dan kenapa ??? 

cinta itu indah sangat rakan-rakan . melibatkan dirinya dan kita , tapi ada kalanya cinta itu memberi kesan buruk untuk kita . kita dilahirkan dengan perasaan suka antara satu sama lain untuk membina mahligai dan melahirkan generasi kaum adam dan hawa . tetapi adakah kita dapat mengawal perasaan itu ? adakah perassan ini menguasai diri dan fikiran ku ?  benda yang sudah menjadi fikiranku sejak dua minngu ini , 

cuma ada satu penyelesaian . Allah . 

Ya Allah  Ya Rahman Ya Rahim , 
sesungguhnya aku serahkan dia yang aku sayang kepadamu , kerana aku terlalu kerdil untuk mencintai hambamu melebihi mencintai penciptanya . Sekiranya perhubungan ini memberi kebaikan untuk dia , dapat membantu dia untuk mencapai apa yang dia inginkan . maka izinkanlah , Sekiranya ia memberi keburukan kepada dia walau beri kebaikan kepadaku tetapi mungkin ia akan memusnahkan dirinya sedikit demi sedikit maka jarakkanlah kami . sesungguhnya engkau yang mengetahui segala-galanya kerana dia ialah milik Kau . 

aku mengingati diri ku sendiri . bahawasanya aku tidak mempunyai hak nak sayang atau cinta kepada dia melebihi penciptanya , Dia milik Allah . sekiranya kita nak dia , carilah Penciptanya . cari jalan penyelesaian terbaik . InsyaAllah . 

coretan untuk dia ,

kau , yang selalu membuat aku tersenyum 
kau , yang selalu buat aku resah 
kau , yang pernah membuat aku menangis 
kau lah segalanya . 

lebih banyak kenangan indah terukir bersama ,
terima kasih atas segalanya , 
walau itu kerja Tuhan yang menentukan ,
tapi aku rasa bahagia . kerana kau yang diutuskan olehNya

aku pasrahkan dirimu bukan kerana aku tak sayang
kerana aku terlalu sayanglah aku pasrahkan kau
kerana aku nak yang terbaik untuk kita
yang Tuhan dah tuliskan untuk kita

sekiranya takdir menyebelahi kita , 
semoga kita dipertemukan dijalan yang diredhai olehNya
membina mahligai yang indah ke syurga 
kerana itulah yang terbaik untuk kita 


Aku cuba untuk melakukan semua ini dengan izinNya dan usaha ku sendiri 
InsyaAllah . kerana saat ini merupakan saat aku mencipta kerjayaku dan kerana itu juga aku serahkan dia pada Allah :)

"Bila kita mendalami sesuatu , kita peroleh sesuatu "
"Itu yang ku peroleh dari cinta"


-Nurkamalia-

speechless

hello assalamualaikummmmmmmmm
heheeeee :)

okayyyy now tarikh 23 May 2014 , 3 days before im goin to Johor Matriculation Colleage (JMC) . actually im also got UPU , foundation of life science *acah2 foundation permulaan doktor lahhh* but kat UNIMAS sarawak . K , sumpah sedih sebab dapat jauh but its okayyyy im happy because dpt tmpt  lbih dekat . even berat hati nak tolak UNIMAS tpi jauh dari keluarga :( tak sanggup auchhhh .

so meh dengar isi hati insan bernama Nurkamalia nih :) 

to my family , 
terima kasih sebab selama ni sudi mendoakan dan memberi semangat yang tak putus2 sehingga lia dapat keputusan yg agak cemerlang and now melangkah ke tempat baru untuk memulakan langkah dalam mencorak masa hadapan yang cerah . especially my lovely parents . thank you so much for all sacrifice that you were done for me . theres nothing that i can do to repay all things that you done for me . thank youu :)
 
to my teachers ,
terima kasih atas jasa cikgu2 yang tak putus2 mendidik saya sehingga sekarang . Jasa anda tiada taranya , tiada tandingannya . terima kasih cikgu ! 

to melalut,
hai guyss , thank you so much for being my friend eventhough our friendship not more than a year but it feels like we already friend for a many years :) thank you kekadang melayan otak aku ting tong . dan ahli melalut yg classmates tu thanks sesangat sbb sudi nk beri tunjuk ajar dan memberi kerjasama for study group even aku je yang tukang marah sbb korg lbih byk membebel daripada belajar . haha sory gengg :) but apepunn kite kawan sampai bila bila tawwwwwwwww promise k promisse . love you allll 

to SuperF120 Family ,
hello kakak2 adik2 semua . trima kasih atas segala doa dan sokongan yang tak putus2 korang berikan kat liya . even kite tak pernah jumpe tapi bab story morry ni kite mengalahkan siblings but kite semua mmg family forever here and after in shaa Allah :) seriously bersyukur dipertemukan korang yang sangat sporting caring and semua lah . love youu love youuu .

to my lovely friends Alia and amira ,
i dunno what can i said but seriously korang kawan yang selalu support me and make me happy whatever i have going through . korang lah kawan , korang lah sahabat dunia akhirat sampai my parent pun sayang korang berdua . bila jumpa korang lah aku tahu erti sahabat sebenar sebab korang lah sahabat aku smpai bila2. walaupun kite xpernah satu kelas but ape punn aku buat korg yg akan menjadi keutamaan aku , sayang korang sangat2 . *mira alia aku type sambil nangis ni * 

to my good friends ,
thank you for everything , you guys make me feel that im the best in the world . and seriously rite now im speechless . i love youu guys :)

kepada semua yang banyak berjasa . Hanya Allah saja dapat membalas :)

to all that know me ,
terima kasih pada kawan dan semua yang mengenali sama ade baik atau nakal, baik tu terima kasih kerana sudi berkawan dan tolong antara satu sama lain . yang nakal tu terima kasih sebab dah buat aku jadi lebih kuat untuk tempuh segala tomahan or whatever korang cakap pasal aku sama ada depan or belakang . 


okay dah siapp dah kata hati hahahaha banyak nya membebel . sorry ^^

so jom nak anta gambar semuaaaa oranggg :)  











Sincerely ,
Nurkamalia Kamilan

SPM resulttttttt !

Hello assalamualaikummm . lama dahh x bukak bl2pu
r ni kann hehehehe ;)

so ni dah 30 march . sorry im late . haha late for 10 days . hah result keluar 20 march . hehe . so cerita mase ambik result haritu lah yerrr . okayy we start now
haaha tetiba jadi rabbit pulak hahaha . okay now aku critaa okayy .
a day before ambik result aku dh xboleh mkn. mkn sikt jer haishh perut xpayah cakap lah . sakit gila uhuhuhu . mlm tu semua dok sibuk cerita pasl hari esoknya . gila boleh tak . aku risauu tahap asdfghjkl . okay then tido . mlm pun xley tido semenanya sebab risau . aku rs aku tido kol 2 . hahha okay esok kena gi awal sbb cgu nk bg taklimat nk masuk U .



hahaha smpi skolah smua berpeluk haa rindu lame xjmpe hehe . then dudk dlm dwan . haha sumpah takut . then dh hbis taklimat aku dn sabrina pun ber selfie
hahah . xnk tunjk gmbr lah hahaha . okay thennn


YDP PIBG bg kata alu aluan . then pengetua pulak . pastu pengumuman result . then die sebut bebrapa nama pastu nme aku . alhamdulillah dpat 6A . dan suatu yang x sangka BI aku dapat A . hehehe . alhamdulillah .

then cikgu BI cari . die peluk aku puas2 . hehe . sbb selama ni aku selalu dpt C heh . so meh nk betau kwn2 aku yg dpt result okay.

syaiful 6A . Miqi 6A . Kamal 7A . Sabrina 9A . dan ramai lagi .


and ini result aku

Bm - A+
BI - A-
Mm - A +
Sj - A
Pi - A -
Mt - A
Km - B +
Fz - B
Bio - C +


the end . hahaha ok bye

Nurkamalia Aliya 

...

Assalamualaikum . Salam Sejahtera . haii hehe . dah lama sangat tak bersua kat blogger ni kan . rindu serindu rindunyaa . hee . okayy tonight i xnk share byk gmbr . just a piece or two lalaa dunno .

i just can speechless with the topic . because i'll tell what in my heart . ahh banyak sangat yang terbuku di hati . i dunno did i must laugh or cry or whatt .. hmm . but seriously hati aku ni mcm2 . Ya Allah hmm . 

bila nak cari kerja mcm2 pulak halangan . Last week aku gi kelas kpp mungkin lepas ni busy ambik lesen . serious nk kerja but hmm .... now entah lahh yg penting aku rase sikit2 nak marah . entah cepat sensitif . haha mcm org tua pulakk . kikiki


about dia pulak entah lahh die x masuk sekolah lagi tapi die asik busy dgn futsal rugby trainning . aku rase tersisih pulakk . entah lahh aku ni . haishhh feninggg . aku pun kadang2 mcm ragu2 dgn die , tp xsalah kalau aku rase mcm tu sbb dlm perhubungan xboleh percaya sangat . haha terasa macam jahat pulak kann kakaka xD 

now tgh gila cerita Ariana Rose . Actually gila kat Tengku Adam Kamil . bila baik . ohmyygee handsomee haha . jap japp 



handsome tak handsome lahh kan. hehe tapi dia bukan islam . but its okay i hope one day moga hati dia terbuka untuk terima agama islam . Aamiin . 


aku dah tak tahu nk cite apee . hmm InsyaAllah ade mase aku tulis lagi . Good night :)

graduasi 2013

Assalamualaikum.... hai semua . Seriously smlm was my historical day in school sebab graduate .. dulu mse drjah 6 xde punn best gilaaa heheee... tapi yg nk semput bila cikgu panggil kena beri ucapan.... haiyoooo . Dah lah kena buat teks .. semua kerja tertangguh haiyooooo.. okay so i want to update blog with picture mcm biase ..hehe ..




That is mase aku berucap ... ade sikit2 salahhh . Heheh . Then ape lagi bergambar lahhhhhhh hehehe



Okayy tu lahhh then gmbr dgn mmber hehe 



Dengan chu .. 


With kamalul 


With luqman 


With wan hanif shafuan


Okayyy dah itu je byee , btw smlm happeninggg gilaaaa ! Heheh 

 Bye assalamualaikumm =D




Berbuka w/ le friends :)

heyyo Assalamualaikum semua , hehehe . sihat semua ? Alhamdulillah sekarang  i kita dh dekat nk raya dahhhh hihi :)


semalam 1 Ogos 2013 , *pehhh tarikh penuh sampai tahun* haha aku berbuka bersama member2 rapat aku , at first 7 orang sekali hambiikkk kau sampai 13 orang penuh meja . ikutkan ade lagi yg nak join tpi aku xkasi . haha jahat tak aku ? =D

so semua janji pukul 5.30 depan pizza yang sharp Fauzan je haha . aku bukan tak sharp tapi lmbat sikit ambik lens then tggu Aisyah and Miqi dtg bru turun hihi . *jap blur ke siapa yang join ehh ? jap aku sebut sorang2 :)*
Yang join aku , Zulfadhli , Sabrina , Afiqah , Fatin Adibah , Miqi , Nasha, Aisyah , Taufiq , Kamal , Syaiful , Iman dan Fauzan ....... Cukup tak ? okay kira *krik krik krik * okayy cukup haha =D 

second last lambat Zul , dia ni kate otw otw lambat juga sampainya , yang paling sadis si taufiq tu lambat gila sampai ... haha tak padan kecil lambat pulakk haha . lol :3

okayy tunggu lah 7.19 detik nak berbuka . before tu ade yg ngayap . and aku dan beberapa yang lain jadi patung tunggu seat haha . then before buka si pak imam Zul baca doa selamat then buka lahhh hehe . 

okay then dah buka kedebak kedebuk semua kecoh semacam then solat . hmm . then dah siap semua kiteorang pergi terawih kt tingkat 5 . hahahah . separuh pergi karokae separuh lagi main token . yang main token tu memang khatam lah habis 20 rakaat xmcm karokae kejap dh hbis haha . 

okayy then Fatin balik awal abang dia dah call , Aisyah kononnya nk balik awal terpacak juga sampai 9.30 then yang lain balik pukul 10 dan lebihh kot .. 

okay that is ,, aku dah larat type banyak2 lagi haha aku post gambar je okayy =D










okayy that is . so now aku nak tido . btw someone heading back to Johor . Have save journey okayy =))


Goodnight everyone :)) 

otp w/ abang fizo

Assalamualaikum semua :)) btw saya nak cerita something :) jangan risau kali ni posting kiteww pendek jeww hihi :) 


okay do you know tadi malam I otp ( on the phone / on call) dengan the hot guy!!  En. Wan Hafizol Wan Omar a.k.a Fizo Omar . seriouslyy memang tak sangka . at first macam biasa I whatsapp dengan SuperF120 family thenn. * Jap actually abang fizo buat event iftar and smbuat bday dia , so yg pegi kak lily and andak * ok sambung cerita,  tetibe alang cakap dia baru lepas otp dengan abang . then after a few minutes achik punn ckp die dh otp dgn abangg . heyy mane boleh jadi kann . I pun try text andak .

Me: you , i pun nak otp dengan abangggg . 
Andak : kejap boleh tak abang tengah busy 

then I pun say okayy lahh then tunggu punya tunggu punya tunggu sambil whatsapp dengan superF120 family . and dalam masa yang sama aku kt angsana teman mum cari kuih . time tu tangan aku dua-dua pegang handphone haha kelakar . okay then balik rumah . then on whatsapp balik mase tu kak meiy and kak wa tak silap bru lepas otp . so time tu text andak terus ckp nk otp then dia reply "KOL" hah time tu masuk bilik kunci 
then conversation bermulaa . *dup dap*

Me : hello abang . 
abang fizo : hello assalamualaikum .
me : waalaikumussalam .
abang fizo : ni liya superf120 ye ?
Me : yup , abang happy belated beday . hari tu saye ade tweet kat abang tapi dunno ahh abang bace ke tak 
abang fizo : ehh saye nampak,saya bace cume banyak sangat wishes jadi  xsempat nak retweet balik .
me : oh okay abang . abang....
abang fizo : ye saye...
me : emm speechless lahh ...
abang fizo : alaaa janganlah macam tuh ..
me : abang sory xdpt gi event .
abang fizo : its okay next time insyaAllah kita jumpa okay . sorry saya busy . nanti ade rezeki kita on call lagi .. soryy assalamualaikum 


that is . memang sekejap tapi bersyukur sangat sebab dapat juga kan . kesian kak hani sebab x dapat OTP dgn abang ,  abang busy , xpe kak next time ade rezeki dpt lah okayy . tapi I dah upload suara abang kt wechat untuk kak hani kt whatsapp . hope akak suka . and thank you to akak lily sbb sempat rakam suara abang then upload kt whatsapp hihi . korang nak tahu ke ? emm I translate jadi tulisan ye :)))

*Hai semua,okay sory tadi tak sempat cakap phone dengan semua ,so apa-apa pun yang tak dapat datang , saya ucapkan terima kasih lah sebab wish birthday mungkin next time kite buat event nnti sye beritahu awal2 then semua kena turun , love you all byee*

heheh , nak dengar ? sorry xboleh hanya SuperF120 family sahaje yg boleh =D yang penting suara abang memangg ,, ahh buat I senyumm time tidur .. memang pehh susah nk ungkapkan . hihi comel . hihi 


happy birthday again abang fizo omar . thanks sudi nak otp dengan saya . Love you abangg .

Thank yoouuu #SuperF120 Family !!!



thank you so much kak lily and nazirah(andak) . terutama andak thank youu so much sbb bg Liya otp dgn abangg . thanks so muchh dearrr Love youu ! xoxo :*


*andak and abang * 


thats all tonight :) byee love you all




Love ,
Liya SuperF120 ,
Nurkamaleeyaa :))

posting posting postingggggggg ....







heyyy Assalamualaikummm :)

tahu tak this week aku agak baik bersopan dan sebagainyaa sebab dapat disiplin kan diri from tweeting 24 hours and successfully completed my homework yeayy haha kalau tak aku je lahh asik tak siap homework , teruk kann Ketua Pengawas macam aku ni ?


okay then this week byk spent time dengan "Buku" not him . dia sibuk terawihh semua . so xsempat nk text , katanya . ape-ape lahh dearrr :) then this week banyak mimpi orang yang aku rindu . cehh rindu, geli pulaaa nak type yeahh . 

okay so on , actually aku update blog ni dh terlelap . pnenat then tadi malam I tido lambat sebab tunggu tepat 12.00 am untuk wish birthday dear abang fizo omar 

Happy birthday to youu , hapyy birthday to youu , happy birthday to you abangg fizo . happy birthday to you =) Allah selamatkan kamu , Allah selamatkan kamu ... Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan Wan Hafizol Wan Omar . Allah selamatkan kamu... ! and nak bagi korang tengok isi hati insan bernama fizo omar .


Aaamiin saya doakan terbaik untuk abanggg , moga panjang umur murah rezeki dan dicepatkan Jodoh . dan semoga bahagia di samping keluarga :)) We SuperF120 family always support and love youu :* and now nak tunjuk beberapa gambar yang SuperF120  family edit untuk abang :)

Embedded image permalink
This is from Azreen Syanim :)



from Nazirah :)


and this is from me :)

tapi abang tak retweet my tweet ade gambar ni , tapi xpelahh , byk sgt yg wish dia . saya faham yang penting doa saya untuk abang rite ? hihi . tapi seronok tadi malam hash tag ramai2 sampai sahur trending . well done #Superf120 Family . Love you alll !! :* Xoxo 


okayy itu sahaja untuk hari ini . ikut hati nak type tapi mata tidak mengizinkan . maklumlahh bulan puasa . mengantuk jatuh nombor satu punca tak study :3 *aku ni jahat lahh salahkan puasa pulak mengantuk , sendiri yang tidur lambat :3* 

so esok pon I sekolah better I tidur . Goodnight All. May Allah Bless you Aamiin :)

Love,
Nurkamalia
Mrs Z :)


Nurkamalia insan yang dicipta :)

Hey Assalamualaikum ,

sekali lagi aku menyibuk di home blogger korang kan ?  haha aku rasa stress kepenatan so ini lah cara aku ekspersi kan semua kepenatan dan ke-stress-an aku . haha :) so straight to the point :)


Hola , I'm Nurkamalia Binti Kamilan
For the short kamalia . 
but officially name in #SF family is Liya :)
now i'm still schooling at 
Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru UDA and 
I was appointed as Head Prefect this year .
hmmm can i speak malay , haha . saya orang melayu lahh . okayy 
saya seorang yang serious dn tak suka main-main . 
bila saya main-main okayy saya memang happy-go-lucky , 
kalau dah ketawa memang gelak besar punyaa lahh . hahaha =D 
Saya tak suka orang talam dua muka , depan saya baik tapi belakang cakap lain, mintak maaf saya cakap , saya tak mudah nak memaafkan orang yang buat hati saya terluka, walaupun saya kelihatan okay tapi tidak di hati . bukan berdendam tapi sakit di hati tidak mudah nak hilang :) 
Tapi saya sangat bersyukur , dikurniakan ibu bapa yang sangat sayang saya , sentiasa mendoakan kebaikan saya , yang sentiasa ingin melihat saya bahagia . Tidak lupa  keluarga saya yang memahami .
 saya bersyukur dikurniakan kawan baik yang sangat memahami , 
dan saya bersyukur dikurniakan seorang insan yang sangat-sangat memahami . Kawan yang ada di kala saya susah , yang sentiasa memberi kata-kata semangat . Terima kasih kawan , sampai sekarang saya belum jumpa pengganti awak sejak awak dah pindah jauh ni kan :) tapi saya harap awak akan jadi kawan saya sampai bila-bila . 
Dan saya sangat-sangat bersyukur dikurniakan seorang insan istimewa . Sejak 19 September 2012 hidup saya lebih bermakna dengan kehadiran awak . Terima kasih sebab sudi terima saya dalam kehidupan awak . Walaupun awak sibuk , awak tetap jaga hati saya . haha yang penting selama 10 bulan sama awak , ada satu benda yang awak buat saya senyum , tak payah cakap lahh . heeee . 
saya pun bersyukur di kenalkan dengan Family #SF or SuperF120 , they so understanding me . and abang Fizo Omar yang care pasal kiteorang . Di samping itu , saya juga dapat berkenalan dengan Ariz Forteen . dia selalu ceriakan hari-hari saya . thanks abang berdua !  
Saya rasa bahagia dengan kehadiran mereka yang membuatkan hari-hari saya sempurna. Tapi saya berharap manusia yang tak pernah puas hati dengan saya , yang ada rasa dengki dekat saya , tolong lahh jangan rosakkan hari-hari saya . Saya tidak pernah ganggu anda , dan anda jangan ganggu saya . Saya ingin bahagia di samping mereka , yang sentiasa buat saya happy dan saya harap anda jangan musnahkannya . 
Dan saya berharap , manusia di sekeliling saya hormati saya sebagai seorang hamba Allah . saya juga ada perasaan , mungkin saya boleh sabar tapi saya bukan Nabi yang boleh menerima apa yang anda buat . Cuma satu , saya tak akan marah , maki , caci orang- orang yang sentiasa tak puas hati dan mengutuk saya dan sebagainya , tetapi saya berdoa agar korang semua di beri petunjuk agar berubah dan menghormati sesama manusia , dan saya berdoa , sekiranya ada yang bercakap buruk di belakang saya dan sebagainya , saya serahkan kepada Allah untuk dia mendapat balasan dengan apa yang dah di buat :) 



Itu sahaja untuk hari ini . Saya mintak maaf atas semua yang saya tulis di atas.
Saya perlu untuk cakap semua ni untuk saya luahkan perasaan, sorry :) 


Sincere,
Nurkamalia :) 
Mrs Z